Когато гледаме в огледалото, сигурни ли сме, че само ние сме тези, които гледат? Дали има някой от другата страна? Ние се взираме в дълбокия космос, но и той се взира в нас. В някои случаи – много дълбоко! И... не се задоволява само с това...

Според журналиста С.Д.Б. Брайън, автор на книгата „Близки срещи от четвъртия вид: Чуждоземни отвличания, НЛО и Конференцията в Масачузетския технологичен институт“, 43 процента от всички докладвани случаи на контакти с извънземни в Съединените цати са с т.нар. сиви извънземни – слаби сребристи същества с гладка кожа, без коса, гигантски глави, дръпнати очи и без сексуални органи. Предполага се, че тези създания са същите, които катастрофират през 1947 г. край градчето Розуел, щата Ню Мексико. Впоследствие те са размножени от тайна, свръхсекретна правителствена група, придобила известност като Majestic Twelve („Величествените дванайсет”).

На С.Д.Б. Брайън може да се има доверие. Участник в корейската война, сериозен журналист и писател, йейлски възпитаник, автор на известната книга „Приятелски огън“, посветена на виетнамската война, той е носител на множество награди за книгите и публикациите си. На историческата научна конференция през 1992 г. в Масачузетския технологичен институт, посветена на свидетелствата за контакти с извънземните, С.Д.Б. Брайън присъства и на петте дни, в които тя се провежда. Без да е предубеден, той съвестно, безпристрастно и дори леко скептично се опитва да отговори на въпроса: Какво точно се е случило ?Докато тече конференцията, Брайън е удивен от приликата в показанията на стотици жени и мъже, които свидетелстват, че са били отвлечени на борда на извънземни кораби и след това детайлно изучавани от извънземни същества. Според многобройните свидетелства извънземните най-често са слаби сребристосиви създания, владеят телепатия и притежават огромни, хипнотични черни очи.

Дали е само това обаче? И ако извънземните са ни изучавали, дали и ние на свой ред не сме провеждали експерименти с тях, включително и сексуални?
(…)

Цялата статия прочетете в брой 186/2019 на сп. Playboy