Никой не е пророк в собствената си страна, дори и да е бил адреналинка! По-скоро обратното. Култовата адреналинка Ени от първото издание на „Господари на ефира“ от години повдига адреналина на американците. За Евгения Радилова – Ени адреналинската слава отдавна е отминала, защото понастоящем е българско-американска актриса и филмов режисьор, както може да се прочете в официалния й сайт. Критиците в Америка я определят като успешна актриса, носителка на множество награди, режисьор, Вампирела, модел, танцуваща с огън, мечтател и влюбена в живота красавица!

Евгения Радилова – Ени се ражда през 1984 г. в София. Наследява артистичните гени от майка си, актрисата Силва Аврамова, и баща си – режисьора Петко Радилов. Доразвива природните си дадености и наследени артистични заложби в Музикалното училище, където осем години свири на пиано, тренира плуване и тенис, занимава се с балет... Така че не е чудно, че тя и Теодора Стоилова – Теди са избрани за първите адреналинки на старта на „Господари на ефира“. В продължение на три години, от 2003 до 2005 включително, Ени танцува всяка вечер в култовото шоу, което по това време има убийствен рейтинг! Едновременно следва и в НАТФИЗ, а когато идва време за смяна на адреналинките (според регламента на предаването те се сменят на всеки три години), Ени печели зелена карта и отлита за Щатите, следвайки американската си мечта – да се занимава с актьорско изкуство, да научи повече и да играе с най-добрите! След време тя ще сподели: „Обичам всичко в този град! Летях за първи път на самолет в живота си и кацнах в Ню Йорк. Това съхрани психиката ми! Беше полунощ, таксито караше през Таймс Скуеър и на мен просто ми спря дъхът. Бях си вкъщи най-накрая“.

...Евгения завършва прочутата нюйоркска Американската академия за драматични изкуства с награда Charles Jehlinger за най-добра актриса. Тя е сред едва 23-мата избрани в програмата за специално обучение, в която се работи с най-добрите. Поканена е да изиграе четири главни роли в репертоарната компания на академията! Още с първата си поява на Off-Broadway играе главна роля – на Булката в „Кървава сватба“ на Лорка. Тази роля й дава членство в американския синдикат на актьорите. Ени става и пожизнен член на The Actors Studio, след като партнира на легендата Елън Бърстин във “Вишнева градина“ на Чехов в ролята на дъщеря й: „Това беше сбъдната мечта. Да делиш сцена с носителката на „Оскар”, грандамата на театъра, а и в живота, беше абсолютна чест. Оттам насетне съм работила и с нея, и с Естел Парсънс, с Алек Болдуин, както и с много други членове на студиото, подобрявайки уменията си“.

(…)

Историята за сбъднатата американска мечета на Ени прочетете в брой 185 на Playboy Bulgaria.