Playboy: Ти си вероятно най-забележителният български модел в момента, в същото време човек не може да те срещне на партита. Криеш ли се, сериозен приятел ли имаш, или много работа?
М.: Аз съм човек, който държи на личното си пространство и не смятам, че мога да срещна стойностни хора по партита. Но това не означава, че не обичам да купонясвам. За мен кариерата ми е на първо място, защото съм била доста разочарована от мъжете.

Playboy: Спомняш ли си първата еротична сесия, която си правила. Какво казаха роднини, приятели? М.: Да, отлично си спомням първата ми еротична фотосесия. Чувствах се много притеснена, не смятах себе си за фотогенична и не мислех, че мога един ден да стана модел за подражание. Аз имах мечта, следвах я и не се отказах от нея и това беше причината да продължа моделската си кариера. Моите родители са много против този тип фотосесии, но приятелите ми вярваха в мен и бяха единствената ми мотивация. 

Playboy: Откъде е това Марешка – имаш ли родова история, свързана с нея. Къде си родена, разкажи малко за родителите си?
М.: Името Марешка го измисли мой приятел. Каза, че съм от Варна и много ще  помогне с развитието на кариерата ми. Родена съм във Варна през 1996 година. Имаше война в Чечня и родителите ми емигрираха в България.

Playboy: Имаш ли особено ярък детски спомен, който можеш да ни разкажеш. М.: Най-ярките ми детски спомени са свързани с баща ми. Винаги ми е угаждал за всичко, въпреки че нямаха нищо заедно с майка ми. Най-ярките ми моменти са с присъствието на баща ми, защото повечето време не присъстваше в живота ми.

Playboy: Кога разбра, че си красива?
М.: Разбрах, че съм красива, когато бащата на детето ми  рискува своята свобода и чест, за да бъде заедно с мен... Не искам да влизам в подробности за тази история, въпреки че е драматична и жълтите вестници биха я харесали. 

Playboy: Носят се легенди за твоята трудна младост – чеченци, отвличания... Има ли някаква истина, можеш ли нещо да разкажеш?
М.: Беше много трудно да се родя чеченка в християнска държава. Винаги съм се отричала от мюсюлманската религия. От най-ранна съзнателна възраст съм мечтала да нося кръст на врата си и да имам свободен избор в живота си. Аз смених своята религия и приех християнската вяра заради свободата да можеш да избираш.

Цялото интервю с Марешка Глушук прочетете в брой 185 на Playboy Bulgaria.