Мебели за секс? Обикновено след това словосъчетание в съзнанието ни изникват картини с полупрозрачни балдахини от "1000 и една нощ", "Кама Сутра", асоциации със спалнята на легендарния крал Хенри Осми в двореца Хемптън Корт, сензационните секс мебели на руската императрица Екатерина Велика... А може пък да си представяте оборудването на "Бунга-бунга" партитата на татко Силвио Берлускони? Или пък... висящи кожени люлки с ластици и вериги, наподобяващи нещо средно между фитнес тренажор и средновековен уред за мъчения? Оказва се, че мебелите за секс не са изключителен приоритет на музеите или пък на екстремните любовници, любители на акробатични секс изживявания. Нещо повече. Те са една добре развиваща се, съвременна, набираща все по-голяма популярност индустрия, която е намерила своята изключителна ниша на пазара, съчетавайки едновременно практичността на удобната мебел и удоволствието от хубавия секс.

Веднъж излезли от изключителната територия на БДСМ общността, "романтичните мебели" са еволюирали до своеобразни съвременни произведения на изкуството. Те са с пораснал набор от ръчно изработени аксесоари, проектирани са с модерен ергономичен дизайн и донякъде наподобяват местата за сядане в лобито на някой луксозен хотел (W например). Практично погледнато, опциите им са почти безкрайни, финансово са лесно достъпни. Днес на пазара има огромен набор от люлки с най-различни ластични приспособления, т.нар. "пейки за пошляпване", "Столът на кралицата"... Особено популярни са т.нар. "уеджис" (Wedges). Формата им наподобява популярните пържени картофки, но всъщност представляват двустранно клиновидна мека мебел, подходяща както за самостоятелни, така и за занимания по двойки. "Освободителят" (Liberator Wedge) e най-популярният артикул от гамата. Папараци разкриха, че и Джордж Клуни е убеден в неговата практичност и го носи навсякъде със себе си!

Английският крал Едуард Седми, син на кралица Виктория и първият крал от династията Сакс-Кобург-Гота, бил редовен посетител на парижкия бордей Le Chabanais, намиращ се в непосредствена близост до Лувъра. Там видял (и несъмнено изпробвал многократно!) нещо много практично! Оценил предимствата му, Едуард си поръчал богато-орнаментирания, голям siege d'amour (любовен стол) в популярния тогава стил Луи XVI, за да улесни правенето на тройка с минимални физически усилия... В днешни дни добри реплики на добилата популярност мебел като "Столът на Едуард" се търгуват на много високи цени.

Истинска сензация обаче предизвикала една атака на германската армия по време на Втората световна война. Докато плячкосвали и опожарявали Големия Гатчинския дворец, построен от руската императрица Екатерина Велика в края на XVIII век за нейния фаворит граф Орлов в близост до Санкт Петербург, група войници с изумление открили в него тайна стая. Тя била пълна с мебели, истински шедьоври на арт еротиката! Кръгла маса, поддържана от четири еректирали фалоса, столове с уникални дърворезби, изобразяващи вагини, пениси, различни сексуални действия... Дворецът бил опожарен, но войниците заснели видяното. Преди няколко години френският майстор Доминик Роател решил да възстанови тези мебели по запазените фотографии. Поради ювелирната и много детайлна изработка на дърворезбите това му отнело по 2500 часа работа за всяка мебел. Днес можете да се сдобиете с реплика на секс мебелите на Екатерина Велика, като платите около 170 000 долара за масата или 370 000 за един стол.

В днешни дни, когато в края на ХХ век надуваемите мебели придобиват все по-голяма популярност, производителите на секс играчки просто прикрепят дилда към надуваемите столове.

Още за мебелите за секс, кои са най-новите тенденции сред тях може да прочетете в брой 183 на Playboy Bulgaria.