Той е един от най-рядко интервюираните актьори. Медийната суета му е абсолютно неразбираема и чужда. Името му признато на световната сцена, заради главната му роля в холивудски касов хит. Факт, който го прави най-скъпоплатения български актьор. Не че обича да говори за това.

Блестял в повече от 70 игрални филма, изключително талантлив, обран и точен – както в стрелбата, така и в отговорите си.

Това е Христо Шопов.

В момента си глава на едно от най-артистичните семейства в България ! Този факт как те кара да се чувстваш?

ХРИСТО: Да, вече аз съм... По никакъв начин не ме кара да се чувствам по – различно. Не ме прави горд, ако това ме питаш. Не, даже "глава на семейство" ми звучи доста патриархално... опитвам се да се грижа за семейството си и го правя с удоволствие.

 

Срещнах един твой цитат, в старо интервю – "Ако не бях човек, щях да съм вълк" – защо точно вълк?

ХРИСТО: Не помня точно кога и по какъв повод, но да – казвал съм подобно нещо. Не знам, може би тук трябва да се търси някаква съпоставка с характер. Аз не съм много социален, не съм и много колективен играч и може би, ако има някаква асоциация – това е. Харесвам вълка.

Но той е хищник?

ХРИСТО: И малкото коте е хищник. Докато е мъничко – всички му се радват, а когато порасне, яде мишки. Това също е жестоко. Но няма как, това са съвсем нормални неща. В крайна сметка, няма по – жестоко същество от човека, който убива за удоволствие. Един вълк никога няма да убие за удоволствие – той ще убие, защото е гладен.

Всъщност вълкът изглежда единак. Той се грижи за малките, слабите, има ясна йерархия в глутницата..тъмната или по-светлата му част асоциираш със себе си?

ХРИСТО: По-добре е да бъдеш вълк, отколкото овца.

Цялото интервю с Христо Шопов прочетете в сп. Playboy reMIXed, бр. 180.