Цялата история

...започва доста отдавна. През 1991 г. известният модел и актриса Каролайн "Тула" Коси става първата транссексуална жена със собствена фотосесия в Playboy. Дотам не се стига лесно обаче.

Тула дебютира като Бонд момиче в класическия и много успешен филм от поредицата за Агент 007 "Само за твоите очи" през 1981 г. За промоцията на филма Каролайн Коси, известна с артистичния си псевдоним Тула, се появява за пръв път на страниците на Playboy заедно с другите момичета от филма.

Кариерата на Каролин "Тула" Коси процъфтява. Тя е търсен и известен топмодел. Животът е хубав! Всичко се променя през следващата година. Британският таблоид News of the world през 1982 г. разкрива тайната на Тула, излизайки със заглавие "Момичето на Джеймс Бонд е момче".

Първата трансджендър playmate-ка

Инес Рау: "Трябва още много да се направи, за да може хората да възприемат трансжената просто като жена."

Playboy продължи да твори история, представяйки за първи път през 64-годишната си история трансджендър плеймейтка. Запознайте се с френския модел Инес Рау, плеймейтка на специалното колекционерско издание за ноември/декември 2017 г.:

Джулиана Фарфала: Първата трансджендър корица

Засега само в Германия. Нейната история не е така драматична. Джулиана Фарфала, по думите на Флориан Бойтин, главния редактор на немското издание на Playboy, е "прекрасен пример за това колко е важна битката за правото да се самоопределиш".

Цялата статия прочетете в сп. Playboy reMIXed, бр. 180.