На 17-ти януари бе даден официалният старт на World Class България 2017, който събра над 100 от най-добрите бармани от цялата страна в Sofia Live Club. Кампанията започна с обучителна част, посветена на различни полезни и иновативни теми, като начини за привличане и образоване на качествен персонал в заведенията и изграждането на специфичен облик на бара, както и с анонсирането на първото предизвикателство към българските участници в състезанието – „Първо вкусват очите“.
 
Кенджи Джеси, Diageo Reserve World Class Гуру, увлече публиката с лекцията си на тема „Психология на менюто“ и с впечатляваща презентация на коктейли в практическата част на първото предизвикателство. Той не пропусна възможността да поговори с барманите в характерния си непринуден и приятелски стил и да им даде ценни съвети, които да им помогнат както в ежедневната работа зад бара, така и в подготовката за състезанието.
 
Сред лекторите на събитието бяха и Николай Нейков – посланик на Diageo Reserve за България и Димитър Димитров – победител в състезанието Diageo Reserve World Class България за 2015 година. Те представиха първото предизвикателство пред барманите – „Първо вкусват очите“, тема, посветена на изкуството на декорацията и презентацията както на класически, така и на съвременни и иновативни коктейли. Победителят в миналогодишното издание на World Class България Самет Али сподели с публиката впечатленията си от участието си на световния финал в Маями, САЩ.
 
Какво предстои? Всички бармани, които искат да се включат в World Class България 2017 и да се преборят за шанс да представят себе си и страната на световния финал в Мексико Сити през август, имаха възможност да го направят до 24-ти януари. Заявилите участие бармани ще трябва да подготвят рецепти на тема „Първо вкусват очите“, които да представят пред взискателни съдии в средата на месец март, когато ще бъде обявено и второто предизвикателство в рамките на състезанието.
 
Повече за World Class България 2017, научи на www.worldclassbulgaria.com