Мелинда – истински адвокат – е главен герой в нашия сериал

Откакто завършва право, Оана Мелинда Куташи работи в юридическа кантора. Да - все още като асистент, но това означава много повече, отколкото просто да подреждаш папки с документи. А и преди две години е последният й изпит, след който може да практикува самостоятелно. Тоест – доказано си разбира от работата.

Мелинда – понеже самата тя предпочита това име – е на 28 години, наполовина румънка, наполовина унгарка. И още от малка си мечтае да стане адвокат. „Гледах филми и винаги си падах най-много по юристите”, твърди брюнетката, родом от Марамурешки Сигет. Лентите, разбира се, са американски и нямат много общо с европейското право и това, което се случва в съдилищата тук, но професията я привлича още оттогава. Вторият избор? Полицайка! 

Сега - с бадемовите си очи, сочни устни и безкрайни бедра – няма как Мелинда да бъде пропусната. Но в училище е различно. „На 12 години бях никоя – бях сянка. Висока, де – още тогава се извисявах над останалите. Наричаха ме как ли не, включително „жираф”. Не беше никак забавно”. Това води и до следващата промяна – увиснали черни панталони, къса коса и пънк отношение към всичко. Град с 40 000 жители население обаче няма как да изпълни големите й мечти и затова на 18 и половина Мелинда се мести на 600 километра от родното си място - в Букурещ.

В столицата на Румъния нещата се развиват драстично бързо – печели конкурс за начинаещи модели, идват ангажименти в Италия, Франция, Гърция и Турция, както и сесии за различни списания. През 2010-а завършва първата степен на образованието си и оттогава работи в юридическата кантора. Но това не означава, че й е лесно – дори има случай, в който е изгонена от съда. „Един от приставите ме помисли за адвокат. Те са задължени да ходят на работа с мантии, а аз, естествено, бях без такава. И ме изпъди”.
Честно казано, ние я предпочитаме без въпросната роба
 
ЦИТАТИ
На 12 години бях никоя – бях сянка
 
Изгониха ме от съда, защото бях без задължителната мантия