Бележка на Фил Хелмут: Преди около 18 месеца Съли Ерна– харизматичният вокалист на рок групата “Годсмак” – претърпя загуба, която толкова го разстрои, че веднага след нея той си направи огромна татуировка на гърба с надпис: ”Няма справедливост”. Тук Ерна разказва историята.

Бях в “Беладжио”, където играх в един турнир с Дейвид Пластик и Гавин Смит, но около обяд бях отстранен и затова реших да поиграя кеш. Седнах на $5-$10 no-limit hold'em маса да убия времето. Бях на място N1 и влязох с $500. След 4 часа бях натрупал $3000. На големия блайнд ми дойдоха покет аса. Двама души просто платиха по 10 долара, място N10 рейзна до 90, аз платих, а двамата лимпери фолднаха. Флопът беше A купа  A пика Q пика . Аз чекнах, N10 бетна $220, аз отново платих. Картата на търна беше 10 пика, аз чекнах, молейки се другият да има пики и той бетна $500. Аз рейзнах на $1100, а той влезе all in! Покриваше ме и аз заложих всичките си оставащи чипове. След това гордо обърнах карето аса, а той показа чифт попове с К пика. Тъкмо си помислих ‘Супер!’ и като във филмова сцена карта на ривъра се обърна сякаш на забавен каданс и на масата падна J пика. Бум! Роял флъш за N10 и голяма купчина чипове се насочи към него. Аз станах от масата и казах: „В покера няма справедливост.” После се обадих на приятелката си Нина и тя ме свърза с човека, който и прави татуировки. Отидох в студиото му и той изрисува на гърба ми четири аса в пламъци с надпис под тях “Няма справедливост”.

Тогава защо все още обичам тази игра? А защо не? Имам прекрасен живот, който ми дава възможност да бъда достатъчно време вкъщи, за да видя как 6-годишната ми дъщеричка расте. Сам си правя музикалния график. Остава ми много време да излизам с момчетата и да играя покер. И колкото повече играя, толкова повече научавам. Благодарен съм на Ани Дюк, Дейвид Пластик, Фил Лаак, Антонио Есфандиари и Фил Хелмут, че ми повярваха достатъчно, за да споделят с мен мъдростта и възгледите си.

(Бележка на Фил Хелмут: Ерна беше една от знаменитостите на “Най-доброто покер шоу” по телевизия FSN, където Ани Дюк и аз играхме с него няколко дни, за да му помогнем да подобри играта си.)

Главното е, че хората, които са играли достатъчно покер, знаят колко брутален и безпощаден може да бъде той. Но освен това те познават онова чудесно усещане от спечелената игра. И точно заради това продължават да играят.
За мен холдем игрите без лимит са повече спорт, отколкото хазарт. Аз никога не съм бил от типа комарджии, които играят с по $100 залог на едно хвърляне на ези-тура или пръскат хиляди на зарове. Покерът е интелигентна игра и в него има много стратегия. Със сигурност картите са непредвидими и в края на деня трябва да си късметлия, за да спечелиш покер турнир. Стратегиите и знанията са полезни именно тогава, когато стигнеш до финалната маса и имаш възможността да вземеш титлата или поне когато системно правиш пари. Има причина да виждаш на всички финали все едни и същи лица отново и отново. Късмет? Възможно е, но аз не мисля така. За да стигнеш толкова далеч, трябва да познаваш добре холдем игрите без лимит и трябва да изучаваш играта на съперниците си. А това отнема дълги часове в тренировка. Така че, на всички нацупени, оплакващи се покер играчи, които винаги хленчат и казват ”Тази игра не струва. Защо изобщо играя?”, ще кажа - преглътнете егото си, научете си уроците и гледайте на играта си с по-критичен поглед. Може би, както всички останали играчи, ще откриете неща, които да подобрите. Винаги, когато съм на масата, си мисля: “Колко чудесен живот имам. Имам прекрасна дъщеря, която ме обича. Пея с една от най-големите рок групи в Америка и играя покер в свободното си време и дори ми плащат за това!” Покерът не е гаден, той е велика игра!

Сега работя върху соловия си албум, който се надявам да излезе през февруари 2009. ‘Годсмак’ в момента са в почивка, но ще се опитаме да напишем нещо през 2009 ... може би! Междувременно пея соло в казина из цялата страна – само аз с акустична китара и пиано. Изпълнявам песните си и разказвам на хората за живота си - за хубавите и за лошите моменти, а също и защо музиката е толкова могъща. Ние наричаме тези задушевни и съкровени представления ‘Вечер със Съли’. За повече информация, вижте в www.myspace.com/acessuck. И между другото, аз продължавам да обичам покера!

(Бележка на Фил Хелмут: Снимките за нашето реалити “Най-доброто покер шоу” бяха завършени в началото на декември, в петък, а във вторник вечерта Ерна завърши на второ място в турнир с вход $5000 в “Беладжио” и спечели $307,000! Оттам той дойде директно на Коледното ми парти, което бях организирал в апартамента си до басейна в хотел “Палмите” и пя с групата “Пърл”.)