Royal Flush (Роял Флъш)
- наричан още „роял флеш”, „кралска кента” и др.
Кралската кента е ред карти с десетка, вале, дама, поп и асо – ръка, която се пада изключително рядко и почти веднъж в живота.

Straight Flush (Стрейт Флъш)

- наричан още „поредна кента”, „стрейт от една боя”, „Стрейт флъш”
Комбинация от поредни карти, които едновременно са и от една и съща боя (флъш). Те ще образуват така нареченият „Стрейт Флъш” - 5 поредни карти от една и съща боя – Една от уникалните покер ръце, с която труно бихте загубили.

Four of a kind (Каре)

- наричано още „четири еднакви карти”, „quads” и др.
Просто четири еднакви карти. Колкото по-силна е картата, толкова по-силна е четворката (карето) еднакви ръце. Една от простите на пръв поглед ръце, но в същото време тя се появява рядко, а когато това стане ви е гарантирана сериозна печалба.

Full House (Фул Хаус)

Три еднакви карти, в комбинация с други две еднакви карти. В случай, че двама играчи имат „Фул Хаус”, то тогава първо се гледа височината на тройката карти, след което двойката.

Flush (Флъш)

- наричан още „флеш”, „боя” и прочее.
Това са пет карти от една и съща боя. Тук силата на картите няма значение, като те могат да бъдат разбъркани и непоредни. Най-добрата ръка трябва да съдържа и най-силната карта, съответно Асо.

Straight (Стрейт)

- наричан още „кента”, „поредни” и др.
Поредицата представлява пет поредни карти. Асото може да се отчита като най-ниската или най-високата карта. Колкото по-силна е най-силната карта, толкова по-силна е поредицата. Съответно пет поредни карти (Десет, Вале, Дама, Поп, Асо) ще образуват възможно най-силният „Стрейт”.

Three of a Kind (Три Еднакви)

- наричан още „трипс”, „сет” в зависимост от начина на образуване.
Три еднакви карти. Могат да бъдат както три седмици, така и три валета – ето това е идеята!

Two Pairs (Два чифта)

2 карти с еднаква сила и след това още две еднакви карти – тоест 2 различни двойки.

Pair (Чифт)

Това е двойка еднакви карти с една и съща сила. Колкото по-силна е картата, толкова по-силна е двойката. Съответно чифт Валета, бива побеждаван от чифт Попове, и обратно чифт Седмици ще загуби от чифт Валета.

High Card (Висока карта)
Най-ниската възможна ръка в покера, където петте карти не са направили никоя от горепосочените комбинации. Когато играете срещу такава ръка, ръката с най-силната карта в ръката печели.