Ина всъщност се казва Антонина, родена е в Ямбол, но винаги се е смятала за кюстендилка, защото е израстнала в този град.
Завършва музикална паралелка с народно пеене, учи в естрадния отдел на НБУ. Започва кариерата си като естрадна певица. Работила е в Швейцария и Бахрейн. Участва в Златня Орфей през 1996 г.
Преди четири години се гмурва в поп - фолка и твърди, че не съжалява. "За първи път Плейбой пуска фолкзвезда на корицата си. Как се чувстваш?" "Невероятна тръпка! Много съм щастлива, но и малко притеснена - дано всичко се възприеме добре." "Кое всъщност те накара да се снимаш?" "В много интервюта за попфолк списания са ме питали бих ли се снимала в Playboy. Отвръщах на тези въпроси със смях, защото никога не съм се възприемала като някакъв секссимвол. И когато наистина ми се обадихте и ме поканихте, първата ми реакция бе да попитам: "Ама вие наистина ли?" и когато ме уверихте, че всичко е сериозно, аз се обадих първо на майка ми, която каза веднага "Аз съм за!" Зад мен застанаха и всичките ми приятели, продуцентите ми, и по този начин направиха нещата много лесни."